2019-04-30 06:31:46• hírek • Szatmár.ro

Közeleg az anyák napja. Így készül a szamosdarai fiatalság a jeles ünnepre

 

Idén május 5-re esik május első vasárnapja, az édesanyák nemzetközi ünnepe.

A szamosdarai fiatalság nagy erőbedobással készül az alkalomra. Több mint tucatnyian fogtak össze, hogy különleges élményt okozzanak anyukájuk számára hálaként, elismerésként az egész éves gondoskodásért.

 

Versényi István, a Szamosdarai Református Egyházkerület tiszteletese osztotta meg, hogyan ünneplik meg a szeretetteljes napot: “Szamosdarán a református templomban vasárnap délelőtt 11 órától szerepelnek a gyerekek, köszöntik az édesanyákat egy szavalattal és egy szál virággal. 28 gyermek igényelt verset erre az alkalomra. Felkészítőjük: Versényi Krisztina, vallás-magyar szakos tanárnő.”

 

Szabó Patrik, a szamosdarai Green Hands mozgalom önkéntese megosztotta, ők mit szerveznek a hétvégére az anyák napja jegyében: “A Green Hands csapata szombaton szervez a gyerekeknek egy kézimunkás napot anyák napja alkalmából. Az ajándékot saját kezűleg készítik el és adják oda az édesanyjuknak. Amíg készítik az ajándékokat, addig egy éneket is megtanítunk a gyerekeknek. Ez szombaton 3 órától lesz a Szamosdarai Kulturotthonban. Aki tud, illetve szeretne, hozhat szendvicset, üditőt, egyebeket.

 

A Green Hands önkéntesei vasárnap is készülnek meglepetéssel, hiszen aznap délután 15:00 órára várjuk a gyerekeket az édesanyjukkal a Kulturotthonba, ahol egy előadás keretében adják át édesanyjuknak a saját kezűleg készített ajándékot. Itt még nem ér véget a nap! 15:30-tól vetítjük le a Vaiana című mesét és utána 17:20-tól az Ó, anyám című filmet. Szeretettel várjuk a gyerekeket és a felnőtteket is mind a két nap!”

 

Szem biztosan nem marad szárazon, édesanyák és nagymamák biztosan nem maradnak ajándék nélkül Szamosdarán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: